VHS digitalizálás

VHS és kamera kazetták digitalizálása

Sok VHS és kamerakazetta van még otthonunkban többnyire pótolhatatlan felvételekkel. Video lejátszó hiányában sokan ezeket már nem is tudják megnézni. Ami fontos, de kevesen tudnak róla, hogy a VHS és egyéb szalagos adathordozók kép és hangminősége a lejátszások számától függetlenül, állásában is romlik, ugyanis az egymásra tekert szalagok átmágneseződnek. 

Ne hagyja elveszni régi felvételeit, hiszen azt az utókornak készítette. Mentsük át feljavítva digitális formátumba. Itt már a minőség nem romlik tovább az idő múlásával. Mi nem csak digitalizálunk, hanem igény esetén videó „restaurálást” is végzünk, többek között:

  • Fakult színek helyreállítása
  • Képremegések stabilizálása
  • Digitális zajcsökkentés
  • Képélesség javítás

Gyakran problémát okoz a VHS amatőr családi videók hosszúsága is. Mai rohanó tempójú világunkban már senki nem néz végig egy hosszú és bizony gyakran unalomba forduló 2-3 órás kazettát, szinte mindig beletekernek. Erre is van megoldásunk: tartalomfüggő videó szerkesztése (videó klip készítése), amelynek során a feleslegesen hosszú jeleneteket megvágjuk. Természetesen kivágjuk a rossz és értékelhetetlen, vagy hibás részeket is. Rossz hangminőség esetén aláfestő zenét alkalmazunk, igény szerint feliratozzuk a videót. Végeredményben kapunk egy pergő ritmusú, minden lényeges elemet tartalmazó, hibáktól mentes videó klipet. Az elkészített videó klip Internet kompatibilis (interneten megosztható), okos TV-én, számítógépen, Android és IOS eszközökön is lejátszható. Ezek a klipek rövidek, kevés helyet foglalnak és egy tartalék másolattal szinte örök életűek. Egyszerűen tárolhatók pendrive-on, merevlemezen, vagy akár felhőalapú internetes szervereken is. Természetesen analóg videók mellett digitális videók vágását és feldolgozását is vállaljuk. 

Mentse meg pótolhatatlan videó emlékeit, amíg még megmenthetők. Ajándéknak sem utolsó, lepje meg családtagjait, ismerőseit „home videóklippel”! 

Kérjen egyedi árajánlatot videós emlékeinek megőrzéséhez, feljavításához.

Ha felkeltette valamelyik ajánlatunk a tetszését, lépjen kapcsolatba velünk valamelyik elérhetőségünkön.